Over Anne-Marie

Anne-Marie ter Beke

Ik word aan de ander,
ik wordend zeg ik jij.

Martin Büber

Met hart en ziel werk ik ruim 25 jaar als haptotherapeut. Wat mij steeds opnieuw raakt in mijn werk is de wisselwerking tussen therapeut en cliënt. Je kunt niet aanraken zonder zelf geraakt te worden. Allebei ben je als totale mens in het contact betrokken. Nabij mogen zijn bij groei en helingsprocessen van anderen ervaar ik als een voorrecht, het verrijkt ook mijn eigen leven.

Al tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut had ik speciale interesse in psychosomatiek. De haptonomie sloot daar goed op aan. Ik leerde niet alleen een prachtig vak, het werd ook een weg van persoonlijke groei. In mijn leven kwam meer ruimte voor voelen, ervaren en beleven. Daardoor kreeg ik meer zicht op aangeleerd en aangepast gedrag en kon geleidelijk aan mijn eigenheid laten zien en leven. Daar ben heel dankbaar voor, en ik draag de haptonomie dan ook graag uit aan anderen.

Ik ben een allrounder, zie indicaties voor haptotherapie. Mijn werkwijze kenmerkt zich door zorgvuldige afstemming, ontdekkingsruimte bieden, en samen zoeken naar wat wezenlijk van belang is.

Ik houd van mensen, muziek, stilte en natuur.
In al deze dimensies kan ik soms een sterke verbondenheid ervaren met het grotere geheel van hemel en aarde. Dat inspireert mij om mijn talenten in te zetten om mensen echt tot hun recht te laten komen, met alles wat in hen aanwezig is.

Aan mijn passie voor zingen en de relatie tussen stem en emotie geef ik vorm in mijn Zangschool Zing Jezelf in Lent (Nijmegen).

Scholing haptotherapie

  • Synesie 1 en 2: Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH)
  • Verkorte afrondende therapieopleiding: Academie voor Haptonomie
  • Haptotherapie in water: Stichting Toegepaste Haptonomie (STH)

Door nascholing en intervisie blijf ik mij verder verdiepen in de haptonomie.